Master Chief - opinie

Trylogia, która zmieniła gry.

Master Chief - opinie

Postprzez Duki 2009-01-29, 22:12

Nie oszukując się Master Chief jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci w branży gier wideo. Jest tak popularny jak zbieracz grzybów Mario, został postacią roku 2007 i jest bohaterem najlepszej i najsłynniejszej serii gier na konsolach Xbox, czyli Halo. Co o nim sądzicie ? Każdy jego wielbiciel z pewnością chciałby zobaczyć jego twarz, którą stale ukrywa. Również idealnie nadaje się na avatara :P. Jak dla mnie Master Chief to mocarny gość.
Duki
Zawodowiec
Zawodowiec

Master Chief - opinie

Postprzez Dark AlexX 2009-01-30, 15:50

MC jest nudnym i bez charyzmy bohaterem (markus fenix, czy niko jedzą go na śniadanie), nie przepadam za nim.
Obrazek
-
Obrazek
Dark AlexX
Zawodowiec
Zawodowiec

Master Chief - opinie

Postprzez GromoX 2009-03-05, 21:57

IMO tajemniczość Chieff'a działa zdecydowanie na jego korzyść. Jak dla mnie jest jak najbardziej ok ;)
Obrazek
Obrazek
GromoX
Amator
Amator

Re: Master Chief - opinie

Postprzez joker292 2009-07-17, 23:10

MC jest dla mnie postacią średnio interesującą. Na pewno jego "tajemniczość" działa jak najbardziej na plus. Jednak uważam, że jest on po prostu sztucznie rozsławionym bohaterem(zagrywki marketingowe i promocyjne microsoftu robią swoje) i kiedyś jego popularność zgaśnie.
Amator
Amator

Master Chief - opinie

Postprzez Dark AlexX 2009-07-17, 23:18

chyba juz zgasla...
Obrazek
-
Obrazek
Dark AlexX
Zawodowiec
Zawodowiec

Postprzez Duki 2009-07-18, 11:37

Dark AlexX napisał(a):chyba juz zgasla...

Coś mi się wydaje, że jak wyjdzie Halo 3: ODST to znów będzie miał swoje 5 minut ;) . Przynajmniej w USA.
Duki
Zawodowiec
Zawodowiec

Postprzez joker292 2009-07-18, 12:41

Duki napisał(a):

Coś mi się wydaje, że jak wyjdzie Halo 3: ODST to znów będzie miał swoje 5 minut ;) . Przynajmniej w USA.

Ja jednak myśle że Halo 3: ODST jak i Halo: Reach napędzą tą karuzelę jeszcze bardziej. Jednak to już będą tytuły dla sympatyków i fanów serii. Pamiętam jak jeszcze nie miałem konsoli a w TV grali spot reklamowy Halo 3, wszyscy kumple na osiedlu nie związani z grami wiedzili i spodobało się. Z tymi dwoma tytułami będzie już tylko chyba na pociągniecie za portfele. Aczkolwiek nie jestem jakimś antyfanem Halo wręcz przeciwnie spodobała mi się seria tylko co za dużo to nie zdrowo. Halo 3 miało być ostatnią cześcią a tu nagle 2 kolejne wtf ? Jestem ciekaw czy ujrzymy jeszcze MC i czy nagi hologram będzie musiał obudzić go ?
Amator
Amator

Postprzez Duki 2009-07-18, 13:22

joker292 napisał(a):Ja jednak myśle że Halo 3: ODST jak i Halo: Reach napędzą tą karuzelę jeszcze bardziej. Jednak to już będą tytuły dla sympatyków i fanów serii. Pamiętam jak jeszcze nie miałem konsoli a w TV grali spot reklamowy Halo 3, wszyscy kumple na osiedlu nie związani z grami wiedzili i spodobało się.

A no zapomniałem jeszcze o Halo: Reach. Obydwie gry na pewno spowodują spore zamieszanie wokół serii tak, jak to było wcześniej.

Z tymi dwoma tytułami będzie już tylko chyba na pociągniecie za portfele.

Zawsze było pociągnięcie za portfele ;) .

Halo 3 miało być ostatnią cześcią a tu nagle 2 kolejne wtf ?

Jak widzisz pieniądz robi swoje, zakończyła się trylogia przynosząca olbrzymie zyski to teraz wyciskają z jej historii kolejne pieniądze robiąc gry związane z uniwersum Halo.
Duki
Zawodowiec
Zawodowiec

Postprzez Dark AlexX 2009-07-18, 13:44

Duki napisał(a):

W ODST nie będzie Master Chiefa.
Obrazek
-
Obrazek
Dark AlexX
Zawodowiec
Zawodowiec

Master Chief - opinie

Postprzez NikoBe 2009-07-18, 13:48

Ehhh...tylko narzekacie :P. Ja fanem Halo nie jestem...ba! Nawet grałem tylko w pierwszą część na PC i nie dane mi było jej przejść w całości (ah ta awaryjność blaszaków :]), oprócz tego demo Halo Wars...a tak to nawet Halo na oczy nie widziałem. Tak czy siak, w 3 na pewno zainwestuję i jak kiedyś uda mi się nabyć X'a 1 to nie omieszkam zainwestować w Halo 1 i 2. Teraz gadacie że tylko naciągają na hajs, osobiście uważam że jednak dobrze że postanowili wydać Halo 3: ODST i Reach. W nie także raczej zainwestuję bo ODST zapowiada się naprawdę ciekawie, a Reach jeszcze zobaczymy, ale ma przedstawiać historię jeszcze przed Halo 1...i może ujrzymy japę MC? Ale powiedzcie szczerze...zabili byście kurę która znosi złote jaja? :]
Obrazek
NikoBe
Amator
Amator

Master Chief - opinie

Postprzez Deimos 2009-08-14, 00:13

"I think Halo is a pretty cool guy. eh kills aleins and doesn't afraid of anything..."
Obrazek
Obrazek
Deimos
Amator
Amator

Powrót do Halo