Najciekawsze premiery na najbliższy miesiąc

Opinie, porady itd.

Postprzez NikoBe 2009-07-30, 10:06

Wątek poświęcony najbliższym premierom gier, tym razem pod lupę bierzemy zbliżający się sierpień. Głównie chodzi mi o tytuły na XBox'a, ale na inne platformy też mogą być.
Premiera miesiąca:

Obrazek
Chyba najciekawsza premiera na sierpień, zapowiada się klimatycznie, elementy skradane jak i walka wygląda zarąbiście. Premiera gry przewidziana na 28.08, osobiście czekam z niecierpliwością ;). Oprócz XBox'a gra ukaże się na PS3 i PC.

Obrazek
Osobiście jakoś mocno się nie zachwycam footballem amerykańskim, ale z braku laku i w to można by pograć. Grafika wygląda ładnie, a i gameplay nawet dynamiczny. Premiera w Europie przewidziana na 28.08. Gra ukaże się na wiele platform.
Obrazek
NikoBe
Amator
Amator

Postprzez Duki 2009-07-30, 10:42

No mi się wydaje, że ten Batman to będzie jedna z ważniejszych gier tego roku. Jak na razie zapowiada się wyśmienicie, po trailerach widać, iż jest bardzo klimatycznie, fabuła przedstawia się ciekawie no i do tego elementy skradane.
Duki
Zawodowiec
Zawodowiec

Postprzez NikoBe 2009-08-08, 12:12

Co do naszej premiery miesiąca to właśnie wczoraj ukazała się wersja demo gry. Ja niestety nie mam Golda i będę mógł zassać dopiero za tydzień, testował już ktoś najnowszego Batmana? :P
Obrazek
NikoBe
Amator
Amator

Postprzez joker292 2009-08-13, 21:57

Batman skosi i zarządzi, niestety nie miałem okazji testować demka bo nie mam golda ;/ Ale jak tylko zagram możecie spodziewać się obszernego newsa :D
Amator
Amator

Postprzez NikoBe 2009-08-13, 22:33

No...ja już demo ściągnąłem i zagrałem...dokładnie przetestowałem i...CHCĘ WIĘCEJ! Gra jest świetna. Dawno nie grałem w tak dobry mix różnych gatunków. Walka wręcz, genialna w swojej prostocie. Za uderzenia odpowiadają dwa przyciski X i B, za kontratak Y i za odskok A, mimo tego że system zadawania ciosów nie jest skomplikowany i nie uświadczymy ciężkich do wykonania kombosów to Batman naparza się efektownie jak nigdy. Jest spora liczba ciosów i często rozprawiamy się z przeciwnikami w różny sposób. Grafika może nie robi takiego wrażenia jak GoW, ale jest ładna. Dalej mamy elementy skradane...Kombinowanie, eliminowanie i rozpływanie się w powietrzu to hasła przewodnie. Podobał mi się taki smaczek kiedy w pokoju został ostatni koleżka do wyeliminowania i kiedy przechodził obok jakiegoś boilera ten wypuścił parę, wartownik tak się przeraził że zaczął strzelać na oślep, a zakończył słowami "Głupi boiler, wcale się nie boję..." W końcu diabeł tkwi w szczegółach ;). Ogólnie grę na 100% kupię, zrobiła na mnie nie małe wrażenie mimo tego że wcale nie jestem fanem Batmana. Czekam na premierę gry z wytęsknieniem gdyż tak dobrych mixów gatunkowych jest naprawdę mało.
Obrazek
NikoBe
Amator
Amator

Postprzez Deimos 2009-08-13, 23:54

Hmmm... To może i ja skuszę się na ściągnięcie demka. Jak to zrobię, to również podzielę się wrażeniami.
Obrazek
Obrazek
Deimos
Amator
Amator

Postprzez joker292 2009-08-17, 14:12

Niestety NikoBe wyprzedził mnie i opisał całe sedno gry. Ja ze swojej strony napiszę że zagrałem w demko 15 razy. Sam nie wiedziałem co chce walka jest intuicyjna i efektowna ale za to skradanie i "pastwienie" się nad przeciwnikiem jeszcze lepsze. Serio jak ja uwielbiam moment gdy wszystkim skacze puls do 160 a potem straszyć ich i oglądać jak strzelają w nicość albo biegają w kółko.
Nie wątpliwie jeżeli gra będzie taka jak to demko (może po za długością) i pokaże jeszcze parę interesujących momentów to będzie to mój must have na ten rok.
Na amazon.com gra kosztuje 52$ czyli ok 170zł orientuje się ktoś ile by koszta przesyłki wyniosły ? I ewentualnie jeżeli ktoś ma info ile by gra kosztowała w Polsce ?
Amator
Amator

Postprzez NikoBe 2009-09-01, 11:41

Wybił wrzesień nadchodzą nowe premiery ;). Oto moja lista najciekawszych premier:

Premiera miesiąca:

Obrazek

Halo 3: ODST, zapewne za dużo osób nie podzieli mojego zdania, ale mi się wydaje że to najciekawsza premiera na ten miesiąc. Może to zaledwie dodatek, ale za to bardzo rozbudowany no i to w końcu Halo :P. Oraz wreszcie jakiś ekskluziw na Xboxa ;). Premiera 22 września.

Obrazek

Guitar Hero 5, kontynuacja ciekawej serii. Zapewne będzie to pierwsza gra muzyczna jaką nabędę, ale to raczej jeszcze dość odległa przyszłość ;). Premiera 11 wrzesień.

Obrazek

The Beatles: Rock Band, co prawda to lekkie zdzierstwo ze strony Harmonix i EA, ale ogólnie ciekawa gra muzyczna. Premiera już 11 września.

Obrazek

No i nie mogło zabraknąć ciekawego Need for Speed: Shift. Seria wreszcie ma szansę się odbić. Premiera 18 września.

To chyba tyle na wrzesień, ale może macie jeszcze jakieś propozycję? Oczywiście gry na inne platformy miło widziane.
Obrazek
NikoBe
Amator
Amator

Re: Najciekawsze premiery na najbliższy miesiąc

Postprzez joker292 2009-09-01, 13:07

Obrazek
Kontynuacja bardzo dobrych wyścigów firmy Codmasters, będziemy mieli możliwość wzięcia udziału w różnego typu zawodach off-roadowych. Niesamowita miodność jazdy, piękna grafika, super zrealizowana ścieżka dźwiękowa oraz twój avatar jako maskotka :D. Co tu dużo pisać wszyscy fani ścigałek zapewne wiedzą o tym tytule już wszystko.
Premiera 11 września 2009

Moim zdaniem najciekawiej zapowiada się Halo 3 i Need for Speed.
Halo to wiadomo każda nowa część tej trylogi, uniwersum powoduje chęć zagrania i poznania histori, zwłaszcza teraz z innej perspektywy. Zwłaszcza że autorzy zaimplementowali kilka ciekawych rozwiązań więc warto sprawdzić.
Co do NFS to chcę zobaczyć czy seria jak to zapowiadają wszyscy odbije się od dna. Jak wiadomo ostatnie części były totalnymi niewypałami, a po przejęciu tytułu przez nowe studio które stawia na realizm. Trochę zalatuje Gridem ale czy to źle ? Przecież trzeba czerpać jak najwięcej ze świetnych tytułów.
Przydało by się powrzucać te premiery na stronę główną !
Amator
Amator

Powrót do Gry